General

Cum se utilizează Google Buzz

Cum se utilizează Google Buzz

New York Times publică săptămâna aceasta un articol care se ridică la un manual pentru utilizatorii Buzz. Aici colectăm câteva dintre punctele care ne ajută să ne familiarizăm cu acest nou serviciu social Google.

Buzz este o rețea socială care imită în multe privințe Twitter și Facebook, cu excepția faptului că proiectează conexiunile sociale ale utilizatorului în funcție de persoanele cu care comunică prin Gmail; o scurtătură clară pentru Google, care nu a reușit foarte mult să îi determine pe oameni să se alăture lui Orkut, cealaltă rețea de socializare a acesteia.

Buzz vă permite să postați comentarii pe care le pot citi oamenii din rețeaua utilizatorului; sau să dea buzele la care pot reacționa. Într-o casetă care seamănă cu un balon de vorbire, utilizatorul poate scrie mesaje inteligente și posta link-uri către conținut Web, inclusiv servicii Google precum Picasa și YouTube. Pentru a accesa serviciul, trebuie doar să faceți clic pe linkul numit Buzz pe care Google l-a adăugat sub linkul „Primit”.

Inițial, Buzz a conectat automat utilizatorii la contactele lor de e-mail, dar în urma buzei, el întreabă acum cine vor să „urmărească”. Trebuie doar să faceți clic pe „Găsiți prieteni” și o fereastră pop-up se deschide cu o casetă care prezintă principalele contacte ale utilizatorului, iar utilizatorul poate alege să le urmeze sau să ignore fiecare dintre ele. Dacă acești oameni au creat profiluri, puteți da clic pe numele lor și puteți vedea lucruri precum glume cu prietenii și colegii dvs. Buzz, mesaje de stare adăugate la Gmail și postări pe Twitter.

Date personale care sunt expuse

Cele mai sensibile informații pe care le poate expune Buzz este identitatea contactelor de e-mail ale utilizatorilor. Rețineți că numele urmașilor unui utilizator și persoanele pe care le urmează pe Buzz sunt publice, cu excepția cazului în care se fac pași pentru ca lista să fie privată. Google a actualizat recent Buzz pentru a facilita această schimbare, dar opțiunea implicită este încă să împărtășească lista tuturor.

Profilul utilizatorului de pe Buzz este, de asemenea, public și, prin urmare, vizibil pentru întregul Internet, astfel încât nu este recomandat să adăugați informații private (de exemplu, orice lucru care răspunde la o întrebare secretă legată de conturile bancare online sau care poate fi din ajută hoții de identitate).

Ca și pe Facebook, când postați conținut pe Buzz, aveți opțiunea de a-l face public, privat sau vizibil unui grup de oameni. Google a creat câteva grupuri predefinite pe care utilizatorul le poate utiliza, cum ar fi colegii, familia și prietenii, dar este posibil să le creezi și pe cele personalizate.

De asemenea, este posibil să blocați persoanele care sunt enervante sau enervante, făcând clic pe „blocați” lângă numele lor în lista de adepți sau în profilurile lor. Acest lucru le va elimina din listă, va păstra comentariile utilizatorului din firul de conversație și va împiedica să facă comentarii în spațiul utilizatorului și să vă urmărească din nou.

Gestionați datele afișate în Buzz

De asemenea, Google a luat foc pentru controale de confidențialitate complexe și un comutator de omoruri greu de găsit. De atunci, a făcut câteva îmbunătățiri și mai multe promisiuni, inclusiv o nouă secțiune care va fi disponibilă în următoarele zile pe pagina cu setările Gmail și de unde poate fi complet ascunsă sau dezactivată. Deocamdată, se accesează controalele utilizatorului făcând clic pe linkul „Editare” de lângă numele de utilizator.

Acolo veți găsi o opțiune fundamentală de configurare: „Afișați lista persoanelor pe care o urmăresc și care mă urmăresc”. Pentru a păstra adepții și oamenii urmăriți în mod privat, debifați caseta. Aceeași opțiune se găsește și în partea de jos a ferestrei care apare când faceți clic pe „Follow X people” sau „Găsiți prieteni”.

Utilizatorul poate alege, de asemenea, să nu-și afișeze numele, ceea ce va împiedica găsirea profilului prin interogările de căutare.

Pentru a șterge un profil Buzz, ștergeți toate postările făcute și dezactivați complet serviciul, mergeți în partea de jos a paginii și faceți clic pe linkul „dezactivați Buzz” pentru a accesa pagina de configurare. Odată ajuns acolo, alegeți opțiunea roșie „Dezactivați Google Buzz”. Nu uitați să apăsați „Salvați modificările” înainte de a ieși.

Pe pagina de editare a profilului, puteți adăuga, de asemenea, informații personale pe care doriți să le partajați și să le conectați profilul Buzz cu alte servicii Google, precum Picasa și Reader, precum și cu servicii externe precum Flickr (de la Yahoo) sau Twitter. Utilizatorul poate alege, de asemenea, ca oamenii să-l poată contacta prin Buzz fără a avea acces la adresa de e-mail.

Sursa: New York Times


Video: Google Classroom din perspectiva elevului - Cum preluăm și expediem tema pentru acasă (Septembrie 2021).